Waarom jongerencoaching?
In de puberteit gebeurt er veel. Niet alleen je lijf verandert, maar ook sta je meer stil bij wie je bent. Je hersenstructuur verandert en ook sociaal emotioneel gebeurt er vanalles. Het is voor velen een roerige periode en al helemaal NU, in deze roerige tijd door de oorlog in Oekraïne, inflatie, ziekte waarin we ons wereldwijd begeven. Veel jongeren voelen zich erg alleen, kijken kritisch naar zichzelf. Wat kan ik? Hoe zie ik eruit? Ze zijn vaak onzeker en daardoor ook kwetsbaar.



Door de stemmingswisselingen waar veel jongeren last van kunnen hebben, het moe zijn (groeien kost energie!) en het veranderende patroon in slaap verloopt deze periode in combinatie met het zoeken naar grenzen en hun eigen identiteit vaak niet vlekkeloos. Sommige jongeren lopen vast, komen er met hun ouders niet helemaal uit of hebben gewoon behoefte aan een onpartijdig, professioneel klankbord. Sgatkits kan daarbij helpen.
Zelfbeeld, (faal)angst, burn-out, etc!
Sgatkits is gespecialiseerd in het omgaan met een laag zelfbeeld, faalangst en burn-out bij jongeren. De coaching is voor alle jongeren die tijdelijk hulp, tips of extra inzichten kunnen gebruiken. Sgatkits is met name gericht op het (weer) in je eigen kracht komen. Speciaal hiervoor bedacht en schreef Manon Vrancken-Steens de training IK BEN CR8IG. Iedere letter staat voor een stap om je lekker in je vel en krachtig te voelen. Het hebben van zelfvertrouwen, (faal)angstreductie, helpend denken, positief in het leven staan en het hebben van veerkracht staan centraal. Samen bekijken en bespreken we tools hoe jij dit zelf nog beter kunt gaan aanpakken. Er komen ook evidence-based technieken aan bod.
Ook heeft Sgatkits veel ervaring rondom (beter) leren omgaan met HSP, HB, ASS, ADD en ADHD. Er zijn zóveel trucs om het als een verrijking te zien in plaats van ‘iets lastigs’.
Een voorbeeld van enkele ándere hulpvragen:
- Hoe kan ik mijn grens leren aangeven?
- Hoe kan ik nee leren zeggen zodat het voor mezelf en de ander okay voelt?
- Waar liggen mijn kwaliteiten en uitdagingen?
- Hoe kan ik beter omgaan met pestgedrag, groepsdruk, samenwerken?
- Kun je me helpen bij rouwverwerking?
- Hoe kan beter omgaan met mijn ziekte of met de ziekte van iemand waar ik om geef?
- Hoe krijg ik weer meer energie?
- Ik voel me vaak somber. Wat kan ik doen zodat ik me weer lekkerder in mijn vel voel?
- Kun je me helpen van het piekeren af te komen?
- Ik merk dat ik soms vastloop met communiceren. Kun je me hiermee helpen?
- Ik ben vaak overprikkeld. Wat kan ik doen om dit te veranderen?
- Concentreren vind ik heel lastig, ook op school / mijn werk. Hoe kan ik dit aanpakken?
- Wat kan ik doen zodat ik beter kan slapen?
- Hoe kan ik mijn prestaties op school, in mijn studie of op het werk verbeteren?
Hoe vaak?
Het aantal momenten is wisselend. Het gemiddelde ligt tussen de vijf à 10 bijeenkomsten, al is eenmalige of langdurige coaching ook mogelijk.