Waarom naar Sgatkits?

Sgatkits geeft geen bijles. RT (Remedial Teaching) is zóveel meer dan bijles! Bij RT gaat het over het toepassen van gespecialiseerde technieken, instructieprincipes en benaderingen die uitgaan en gericht zijn op de specifieke ondersteuning die een kind nodig heeft.

Soms zijn er zorgen rondom het welbevinden of bepaald gedrag van je kind. Ook kan het zijn dat het leren minder makkelijk verloopt dan verwacht. Meestal ligt dat niet aan inzet. De lees-, spelling- of rekenontwikkeling kan trager (of sneller) verlopen, maar het kan ook zijn dat er bij je kind sprake is van een leer- en/of gedragsprobleem. Als ouder merk je vaak thuis aan het gedrag dat er iets niet lekker loopt. Welke hulp je kind nodig heeft en hoe ernstig de problemen zijn, is misschien niet altijd duidelijk. Veel kinderen kunnen extra hulp gebruiken maar waar? Bij wie? Stop maar met zoeken 😉 . This is the place to be!

Wanneer je op zoek gaat naar passende hulp, vind je die bij een Remedial Teacher; dé onderwijszorgspecialist. Ik heb bijna 30 jaar ervaring in het onderwijs en heb véle petten op gehad. Van leerkracht tot Intern Begeleider en professional bij REC 4 en REC 3. (REC = Regionaal Expertise Centrum). Ook run ik met veel passie sinds 2006 mijn eigen praktijk voor RT en Kinder- & Jongerencoaching!

Remedial Teaching wordt meestal in mijn praktijk gegeven, maar begeleiding op school kan in overleg met school ook! Naast Remedial Teaching is het bij Sgatkits ook mogelijk een begeleidingstraject te doorlopen rondom welbevinden of executieve functies. Ook heb ik al járen heel veel ervaring opgebouwd rondom het coachen van kinderen, scholieren en jongeren. Coaching is in principe niet gericht op cognitieve vakinhouden maar op gedrag, welbevinden en de sociaal emotionele ontwikkeling van je kind. Lekker in je vel staat hier op één! 🙂

Kenmerkend voor Sgatkits is de professionele, persoonlijke, positieve aandacht, de járenlange ervaring als Remedial Teacher maar ook als begeleider van leerkrachten en scholen. Daarnaast ben ik moeder van 2 studerende kinderen die hoogsensitief en gediagnosticeerd hoogbegaafd zijn. Onze zoon heeft daarnaast de diagnose ADD én dyslexie en onze dochter heeft na een heftig ongeluk NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel). Beide kinderen behaalden hun VWO-diploma en studeren nu aan de universiteit (TU/e en geneeskunde). Een kernwaarde van mij; privé en zakelijk is: denken in oplossingen en mogelijkheden!

Diagnoses zijn er niet om te labellen maar om gedrag beter te kunnen begrijpen. Voor mij als RT-er is een diagnose geen must. Ik zet vooral in op het welbevinden van kinderen en persoonlijke groei! Zowel cognitief als sociaal emotioneel. Er is zóveel mogelijk!!

Ik zie het al járen in mijn praktijk! Ik geloof erin!

Tot ziens! 💛

Een hartelijke groet! Manon